SUPĂ CREMĂ DE NĂUT

Servire:

4 porții

Timp total:

30 minute

Calorii:

aprox. 146/100 gr.

Se folosește:

Saladmaster Set

Instrucțiuni pas cu pas:

Pasul 1

Punem năutul la hidratat în apă cu bicarbonat peste noapte.
La un vas de 5L se folosește 250 gr de năut.
Gătim năutul în apă, la foc mediu, până sună clopoțelul capacului, iar apoi se reduce la minim și se va găti 40 de min.

Pasul 2

Se adaugă legumele: 
– un cartof dulce
– un morcov
– o tulpină de țelină apio
– o ceapă
– 3 căței usturoi
– un ardei
– sare după gust
– o lingură boia afumată
– o linguriță turmeric
– o linguriță ghimbir
Punem capacul peste, la foc mediu, iar în momentul în care sună clopoțelul reducem la minim focul.
Se mai gătește încă 20 de minute.

Se dă compoziția prin blender și se adaugă o lingură de ulei de măsline și zeama de la o lămâie.

Pasul 3

POFTĂ BUNĂ!