REȚETA SĂPTĂMÂNII:

Stir Fry de Vită cu Broccoli

Servire:

4 porții

Timp total:

20 minute

Calorii:

360

Se folosește:

10 in. (25.4 cm) Chef’s Gourmet Skillet

Ingrediente:

  • carne de vită
  • broccoli
  • usturoi
  • ghimbir
  • semințe de susan
  • sos soia
  • ulei de susan
  • zahăr brun
  • amidon de porumb

Instrucțiuni pas cu pas:

Pasul 1

Se adaugă sarea și piperul peste carnea de vită și se pune la frigider pentru 30 minute.

Pasul 2

Adaugăm în vas broccoli cu 2 linguri de apă. Se încălzește la foc mediu, până în momentul în care sună clopoțelul. Se reduce apoi focul la minimum și se mai lasă pentru doar 10 minute.

Într-un bol, se adaugă ghimbirul răzalit fin, usturoiul, o lingură de zahăr brun și 100 ml apă caldă (pentru a dizolva zahărul).

Se adaugă apoi sosul de soia, 3 linguri ulei de susan, 1 lingură și jumătate de amindon de porumb și piper proaspat măcinat. Se amestecă toate aceste ingrediente și le punem deoparte.

Pasul 3

Se scoate vita condimentată din frigider și se taie fâșii.

Se preîncălzește tigaia și carnea de vită tăiată se prăjește aproximativ 6 minute, pe o parte și încă 6 minute pe cealaltă parte.

Se toarnă sosul peste carnea de vită, se amestecă și se lasă la gătit pentru înca 3-5 minute. Se adaugă apoi si broccoli și semințele de susan.

Acest stir fry cu carne de vită și broccoli se poate servi cu orez fiert sau tăieței de orez.

Mai multe rețete

ÎN CURÂND