REȚETA SĂPTĂMÂNII: SOMON ÎN STIL TOSCAN

Servire:

4 porții

Timp total:

30 minute

Calorii:

aprox. 185/porție

Se folosește:

SALADMASTER

Ingrediente:

 

  • Somon
  • Roșii deshidratate la borcan
  • Capere
  • Ciuperci
  • Spanac
  • Smântană dulce
  • Usturoi
  • Boia dulce
  • Sare
  • Piper

Instrucțiuni pas cu pas:

Pasul 1

Se preîncălzește tigaia gourmet la foc mediu spre mic sau grătarul electric la 230 de grade și se prăjește somonul uscat cu un prosop de bucătarie în prealabil .

Se așează somonul prima dată pe partea cu carne și după se întoarce pe partea cu piele.

Se prăjește fără capac aproximativ 5 minute pe o parte și 5 pe cealaltă.

Pasul 2

Se ia somonul de pe foc, tot în aceeași tigaie încinsă/grătarul electric și se reduce la 150 de grade. Se prăjesc 10 roșii deshidratate, tăiate fășii . Se pune peste usturoiul (5 căței), se sotează aproximativ 30 de secunde.

Se pun apoi peste capere, ciuperci și spanac. Se acoperă cu capac și se lasă la foc mediu /150 de grade grătarul electric 3 minute. Se toarnă peste smântâna dulce 200 ml, se pun peste o lingură de boia dulce, sare și piper. Se acoperă cu capac și se lasă la foc mediu 5 minute.

Pasul 3

Se pune somonul în sosul toscan și se servește cu paste linguine sau orez .

POFTĂ BUNĂ!