REȚETA SĂPTĂMÂNII: SOMON ÎN STIL TOSCAN
Servire:
4 porții
Timp total:
30 minute
Calorii:
aprox. 185/porție
Se folosește:
SALADMASTER
Ingrediente:
- Somon
- Roșii deshidratate la borcan
- Capere
- Ciuperci
- Spanac
- Smântană dulce
- Usturoi
- Boia dulce
- Sare
- Piper
Instrucțiuni pas cu pas:
Pasul 1
Se preîncălzește tigaia gourmet la foc mediu spre mic sau grătarul electric la 230 de grade și se prăjește somonul uscat cu un prosop de bucătarie în prealabil .
Se așează somonul prima dată pe partea cu carne și după se întoarce pe partea cu piele.
Se prăjește fără capac aproximativ 5 minute pe o parte și 5 pe cealaltă.
Pasul 2
Se ia somonul de pe foc, tot în aceeași tigaie încinsă/grătarul electric și se reduce la 150 de grade. Se prăjesc 10 roșii deshidratate, tăiate fășii . Se pune peste usturoiul (5 căței), se sotează aproximativ 30 de secunde.
Se pun apoi peste capere, ciuperci și spanac. Se acoperă cu capac și se lasă la foc mediu /150 de grade grătarul electric 3 minute. Se toarnă peste smântâna dulce 200 ml, se pun peste o lingură de boia dulce, sare și piper. Se acoperă cu capac și se lasă la foc mediu 5 minute.
Pasul 3
Se pune somonul în sosul toscan și se servește cu paste linguine sau orez .
POFTĂ BUNĂ!