REȚETA SĂPTĂMÂNII:

CHILLI SIN CARNE

Servire:

4 porții

Timp total:

45 minute

Calorii:

aprox. 202/porție

Se folosește:

Nutritional SET

Ingrediente:

 

  • 2 cartofi dulci
  • o ceapă
  • 5 căței de usturoi
  • o jumătate de ardei dulce și o jumătate galben
  • o legătură pătrunjel
  • 2 ardei iuți
  • un borcan fasole roșie (kidney beans)
  • un borcan de pulpă de roșii

Condimente

  • scortișoară
  • chimion
  • piper cayenne (piper roșu)
  • piper negru
  • sare

Instrucțiuni pas cu pas:

Pasul 1

Se spală bine cartofii dulci, se taie cuburi, se condimentează cu sare, scorțișoară, piper negru, piper cayenne, chimion și mai apoi se stropeștm cu puțin ulei de măsline.

Se pune la cuptor preîncălzit 180 de grade pentru 20 minute.

Pasul 2

Se taie grosie ceapa, usturoiul, ardeiul și se pun la călit. Se condimentează cu sare, piper negru, piper cayenne, scorțișoară și chimion. Se călesc timp de aproximativ 2-3 minute.

Pasul 3

Se adaugă ardeiul tăiat feliuțe, tulpinele de la pătrunjel tăiat fin. Se adaugă fasolea roșie și pulpa de roșii împreună cu un pahar de apa.

Se așează capacul peste vas, la foc mediu. În momentul în care sună clopoțelul se reduce focul la minimum.

Se mai lasă aproximativ  25 de minute.

Dupa ce expiră timpul, se adaugă cartofii dulci peste chilli, pătrunjel și se amestecă.

Se servește cu orez basmati, avocado și iaurt .