REȚETA SĂPTĂMÂNII:

BORȘ UCRAINEAN

Servire:

4 porții

Timp total:

30 minute

Calorii:

aprox. 220/porție

Se folosește:

Nutritional SET

Ingrediente:

 

  • carne de vită cu os(rasol de vită)
  • 2 sfecle medii
  • o ceapă
  • un morcov
  • cartofi
  • pătrunjel și mărar verde
  • pastă de roșii
  • o linguriță de zahăr brun
  • borș acru sau lămâie

Instrucțiuni pas cu pas:

Pasul 1

Se pune carnea la fiert, după ce sună clopoțelul, reducem la minim și gătim aproximativ o oră.

Pasul 2

Separat, se preîncălzește un vas la foc mediu spre mic și se călește ceapa, se sotează aproximativ 1 minut.

Peste ceapă, se pune morcovul și sfecla răzălite cu conul nr. 2.

Se acoperă cu capac, foc mediu, sună clopoțelul și se reduce la minim.

Se gătește pentru încă 15 minute. După 15 minute, se adaugă 2 linguri de pastă de roșii și o linguriță de zahăr brun. Se lasă sub capac încă 5 minute .

Pasul 3

În vasul cu carne, se adaugă cartofii tăiați cubulețe și legumele din celălalt vas. Se acoperă cu capac, foc mediu și se reduce la minim dupa ce a a sunat și se va mai găti 15 minute.

După 15 minute, se pune sare și piper, o cană de borș acru sau lămâie dupa gust, se pune verdeață tocată mărunt și la foc mediu se mai lasă cu capac încă 5 minute.

Se oprește focul și se lasă 30 de minute să se amestece aromele.

Se servește cu usturoi și smântână.