PIZZA ÎN GRĂTARUL ELECTRIC SALADMASTER

Servire:

2/3 porții

Timp total:

30 minute

Calorii:

aprox. 442/porție

Se folosește:

Grătarul electric

Uneori este dificil să-i determini pe copii să-și mănânce legumele, dar toată lumea adoră pizza.

Această pizza este modalitatea perfectă de a „ascunde” beneficiile nutriționale ale beta carotenului, vitamina A, vitamina C și fibre din sos. Răscotați morcovii sau broccoli în sos și copiii nu vor ști niciodată că își mănâncă de fapt legumele!

Ingrediente:

ALUAT:

  • 2 lingurițe drojdie activă (10 ml)
  • 180 ml apă
  • 240 gr făină albă
  • 240 gr  făină de grâu integrală
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă sare

 

SOS:

  • 85 gr pastă de tomate
  • 113 gr sos de roșii
  • 2 cuișoare
  • usturoi tocat
  • 1 lingură miere (15 ml)
  • 3/4 linguriţe ceapă pudră
  • 1/2 linguriţă oregano
  • 1/4 linguriţă maghiran
  • 1/2 linguriţă busuioc
  • 1/8 linguriţă piper roșu
  • 1 morcov mărunțit, folosiți conul nr. 1
  • 1/2 ceașcă brânză mozzarella ușoară, mărunțită,

folosiți conul # 1 (57 gr)

Instrucțiuni pas cu pas:

Pasul 1

Amestecați drojdia și apa caldă într-un bol mic și așezați deoparte.

Amestecați făina, zahărul și sarea într-un bol mare și amestecați. Se adaugă și amestecul de drojdie.
Adaugați puțin ulei pe mâini și frământați amestecul pe suprafața curată în formă de bilă, acoperiți și așezați deoparte.

Pasul 2

Într-un bol mic amestecați toate ingredientele pentru sos, cu excepția brânzei.
Lăsați sosul să stea 30 de minute pentru a se combina aromele.

Pasul 3

PIZZA

Preîncălziți grătarul electric la 230 ° C.
Adăugați puțin ulei pe mâini și, pe suprafața curată, frământați crusta într-un cerc plat. Apoi folosiți spatula și mâinile pentru a plasa aluatul în tigaia electrică.
Întindeți sosul de roșii uniform pe deasupra aluatului.
Presărați brânza uniform peste amestecul de roșii. Se acoperă și se gătește 15-20 de minute până se topește brânza.

Coacem pizza la 230 de grade, timp de 12 minute.

POFTĂ BUNĂ!