PIZZA ÎN GRĂTARUL ELECTRIC SALADMASTER
Servire:
2/3 porții
Timp total:
30 minute
Calorii:
aprox. 442/porție
Se folosește:
Grătarul electric
Uneori este dificil să-i determini pe copii să-și mănânce legumele, dar toată lumea adoră pizza.
Această pizza este modalitatea perfectă de a „ascunde” beneficiile nutriționale ale beta carotenului, vitamina A, vitamina C și fibre din sos. Răscotați morcovii sau broccoli în sos și copiii nu vor ști niciodată că își mănâncă de fapt legumele!
Ingrediente:
ALUAT:
- 2 lingurițe drojdie activă (10 ml)
- 180 ml apă
- 240 gr făină albă
- 240 gr făină de grâu integrală
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă sare
SOS:
- 85 gr pastă de tomate
- 113 gr sos de roșii
- 2 cuișoare
- usturoi tocat
- 1 lingură miere (15 ml)
- 3/4 linguriţe ceapă pudră
- 1/2 linguriţă oregano
- 1/4 linguriţă maghiran
- 1/2 linguriţă busuioc
- 1/8 linguriţă piper roșu
- 1 morcov mărunțit, folosiți conul nr. 1
- 1/2 ceașcă brânză mozzarella ușoară, mărunțită,
folosiți conul # 1 (57 gr)
Instrucțiuni pas cu pas:
Pasul 1
Amestecați drojdia și apa caldă într-un bol mic și așezați deoparte.
Amestecați făina, zahărul și sarea într-un bol mare și amestecați. Se adaugă și amestecul de drojdie.
Adaugați puțin ulei pe mâini și frământați amestecul pe suprafața curată în formă de bilă, acoperiți și așezați deoparte.
Pasul 2
Într-un bol mic amestecați toate ingredientele pentru sos, cu excepția brânzei.
Lăsați sosul să stea 30 de minute pentru a se combina aromele.
Pasul 3
PIZZA
Preîncălziți grătarul electric la 230 ° C.
Adăugați puțin ulei pe mâini și, pe suprafața curată, frământați crusta într-un cerc plat. Apoi folosiți spatula și mâinile pentru a plasa aluatul în tigaia electrică.
Întindeți sosul de roșii uniform pe deasupra aluatului.
Presărați brânza uniform peste amestecul de roșii. Se acoperă și se gătește 15-20 de minute până se topește brânza.
Coacem pizza la 230 de grade, timp de 12 minute.
POFTĂ BUNĂ!