LECȚIA DE NUTRIȚIE

Cum să minimizați carbohidrații fără a pierde din beneficiile pentru sănătate

Aflați cum să mâncați sănătos fără a elimina alimentele dragi

Carbohidrații sunt peste tot și cu toții știm: sunt ispititori! Pâinea, pastele, cerealele, alcoolul și chiar unele fructe (cum ar fi bananele, perele, mango și stafidele) și legumele (precum cartofii, carnea de vită și porumbeii) sunt toate alimente bogate în carbohidrați.

Unele forme de carbohidrați sunt cele mai bune de evitat dacă sunteți o persoană conștientă de sănătatea dumneavostră. Cu toate acestea, carbohidrații oferă corpului energie și fără energie, cum avem de gând să alimentăm ziua normală de muncă, cu atât mai mult să obținem exercițiul de care are nevoie corpul nostru? Fibra este un carbohidrat care ajută la digestia corpului, care este de asemenea necesar pentru a duce o viață fericită și sănătoasă.

Am compilat o listă de modalități prin care vă puteți reduce aportul de carbohidrați, păstrând în același timp beneficiile pentru sănătate pe care le oferă aceștia.

Cereale integrale

Vă recomandăm să vă economisiți cantitatea de carbohidrați pentru cereale integrale. Cerealele integrale vor permite corpului dvs. să ia fibrele necesare și să ajute corpul să se simtă mai bine cu o porție mai mică de carbohidrați.

Quinoa este un bob întreg, ieftin, ușor de gătit și care poate înlocui alimentele mai puțin sănătoase. Este o alternativă excelentă la orez și chiar ne place să adăugăm condimente și să îl folosim pentru a înlocui carnea tocată în rețete (sau o puteți amesteca cu carnea măcinată pentru a o face mai sănătoasă).

Dacă vă plac pastele la fel de mult cum ne plac nouă, puteți cumpăra paste fainoase integrale, astfel încât să puteți simți că le savurați, fără dezavantajul de a avea toate caloriile goale ale pastelor obișnuite.

Vorbim puțin și despre fulgii de ovăz. Vorbim de ovăz adevărat, nu de cel îndulcit! Ne place să facem ovăz peste noapte seara pentru un mic dejun plin de putere, care este ușor de preparat și de mâncat. Încercați să le consumați cu diferite tipuri de lapte, presărați fructe, granola sau semințe de chia, posibilitățile sunt nesfârșite și beneficiile pentru sănătate sunt uimitoare!

Alte cereale integrale utilizate în rețete includ amarant și orz. De asemenea, dacă nu sunteți înnebunit după ovăz, puteți găsi cereale integrale pentru micul dejun.

cook for health saladmaster romania
alimente sanatoase cook for health saladmaster

Fibre, fibre și iar fibre

Am mai menționat fibra o dată, dar este atât de important că are nevoie de propria sa categorie!

Fibrele sunt esențiale pentru digestie. Fibra ajută la menținerea bacteriilor bune din intestin și poate reduce riscul nostru de boli de inimă. Mai mult, vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să mențineți un nivel scăzut de zahăr din sânge.

Gustați fructe precum mere, zmeură, pere sau căpșuni (acestea sunt, de asemenea, două mari opțiuni de topping pentru ovăzul dvs.) pentru a obține o doză bună de fibre și pentru a combate poftele între mese.

Aruncați câteva avocado sau morcovi deasupra salatei dvs. oferiți prânzului sănătos un spor bun de fibre și alimentați-vă corpul până la cină. Sau puteți face o tocană puternică de linte și tocană de fasole boabe.

Mențineți starea de energie

Carbohidrații oferă energie corpului nostru și cu siguranță nu vrem să ne privăm de asta! Iată câteva alte alimente care stimulează energia, care au menirea de a menține creierul și corpul în mișcare toată ziua și nu se vor concentra pe carbohidrați.

Carnea slabă precum puiul și peștele, somonul sunt bogate în proteine, ceea ce oferă organismului nostru energie. Alte alimente bogate în proteine includ ouă, migdale, cașcaval, iaurt grecesc și fasole.

O alternativă excelentă la băuturile cofeinizate este un smoothie de putere. Încercați să amestecați diferite verdeață cu fructe și iaurt pentru o băutură plină de nutrienți, cu energie. 

 

cook for health saladmaster romania
cook for health saladmaster romania

Hidratare

Acest lucru pare a fii un clișeu, dar este atât de important că nu îl putem lăsa deoparte. Nu doar că a bea suficientă apă este esențială pentru a ajuta la furnizarea de nutrienți în întregul corp și pentru a menține temperatura corpului, dar contribuie la energizarea mușchilor, astfel încât să putem efectua exercițiile în siguranță. Adesea, atunci când credem că ne este foame, de fapt ne confundăm setea cu starea de foame.

Purtați o sticlă de apă reutilizabilă pe tot parcursul zilei ca amintire de a bea apă. Puteți adăuga chiar și lămâie, tei, castraveți, frunze de mentă sau frunze de busuioc pentru a oferi apei o aromă excelentă, fără a adăuga zahăr inutil.

 

De evitat:

Iată câteva alimente pe care vă recomandăm să le evitați sau să le mâncați în cantități mici:

● Băuturile carbogazoase și diferite sucuri au un conținut ridicat de zahăr. Dacă credeți că sucul dvs. este sănătos, aruncați o privire pe etichetă și asigurați-vă că există de fapt fructe în ea.

● Pâinea albă, tortilele cu făină, pastele, deși sunt atât de tentante, sunt alimente complicate. Sunt sărace în nutrienți, dar cu conținut ridicat de carbohidrați (deci cu un conținut mare de calorii) și, deși te pot face plin la început, sentimentul nu va dura.

● Zahar alb, zahăr brun și îndulcitori cu miere. În schimb, le puteți înlocui cu Stevia sau Xylitol.

● Cartofi / cartofi prăjiți. Preparați o porție delicioasă de legume în loc de  aceste preparate din cartofi cu conținut ridicat de carbohidrați, amidon și cu conținut scăzut de nutrienți. Anghinare sau broccoli creează înlocuitori excelenți și sunt bogate în nutrienți sănătoși. 

● Lapte. Încercați lapte de nucă sau ovăz. În timp ce unele produse lactate au proteine ​​importante, laptele este bogat în carbohidrați și conținut ridicat de grăsimi și este atât de ușor de evitat.

 

Indiferent de care dintre aceste sfaturi le încorporați în dieta dvs. zilnică, este important să vă amintiți să păstrați întotdeauna un echilibru!

Vă recomandăm să evitați anumite alimente, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să încercați să nu le mai mâncați niciodată.

A ne priva de un aliment pe care îl iubim complet nu este necesar pentru a rămâne sănătos.

RECOMANDĂRILE NOASTRE: